Uitnodiging demosessie 11 april 2024: portaal Mijn Rechtspraak voor advocaten Civiel Jeugdrecht en Gezag en Omgang

Uitnodiging demosessie 11 april: portaal Mijn Rechtspraak voor advocaten Civiel Jeugdrecht en Gezag en Omgang
Op 11 april organiseert de Rechtspraak een online demosessie voor advocaten die Civiel Jeugdrecht en Gezag- en Omgangszaken behandelen. Tijdens deze demosessie nemen we advocaten mee in het nieuwe portaal, Mijn Rechtspraak, waarmee u stukken eenvoudig digitaal kunt uitwisselen met de rechtbank. Tijdens deze demosessie staan we met name stil bij het zelf indienen van nieuwe zaken in Civiel Jeugdrecht en Gezag en Omgangszaken. Dit is vanaf 22 april mogelijk bij de rechtbanken Oost-Brabant, Midden-Nederland, Amsterdam en Limburg. Rechtbank Gelderland werkt hier al mee sinds 27 november 2023. We nodigen u van harte uit om deze demosessie bij te wonen.

Civiel Jeugdrecht en Gezag en Omgang
Vanaf 22 april is het bij de rechtbanken Oost-Brabant, Amsterdam, Midden-Nederland en Limburg voor u als advocaat mogelijk om digitaal te procederen. Alle zaken die vallen onder het procesreglement Civiel Jeugdrecht of onder het procesreglement Gezag en Omgang zijn vanaf deze datum digitaal toegankelijk voor advocaten bij deze rechtbanken. U kunt dan via Mijn Rechtspraak inloggen en heeft altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende stukken. De overige rechtbanken volgen op 3 juni.

Digitale Toegang
Deze ontwikkeling is onderdeel van het project Digitale Toegang. De Rechtspraak wil de komende jaren eenvoudige, digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers realiseren. In de komende jaren wordt digitale toegang tot de Rechtspraak mogelijk voor alle zaakstromen binnen civiel recht en bestuursrecht.

Deelnemen aan de Teams-vergadering
De digitale demosessie vindt op 11 april van 13:00 tot 15:00 uur plaats, via Teams. Vooraf aanmelden is niet nodig, onderstaande link is voldoende om toegang te krijgen tot de demosessie:
Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Terug naar het nieuws-overzicht