Vacature stafjurist toezicht

Vacature stafjurist toezicht

Orde van Advocaten Midden-Nederland

 

Het speelveld

De Orde van Advocaten Midden-Nederland telt ruim 1.800 advocaten. De Raad van de Orde vormt het bestuur van de Orde. De deken is voorzitter van de Raad van de Orde, houdt toezicht op de advocaten uit het arrondissement Midden-Nederland en is onder meer verantwoordelijk voor de klachtbehandeling en bemiddeling. De Raad van de Orde ondersteunt, controleert en houdt toezicht op de toegang tot de beroepsgroep en de opleiding van de advocaat-stagiaires. Daarnaast behartigt de Raad van de Orde de belangen van de advocaten in het arrondissement en bevordert de Raad een goede praktijkuitoefening, in het belang van een goede rechtsbedeling.

  

Het bureau

Het bureau van de orde draagt zorg voor ondersteuning van de deken en de Raad van de Orde. De Orde is een dienstverlenende organisatie ten behoeve van de ruim 1800 advocaten en de rechtzoekenden in het arrondissement Midden-Nederland.

  

De werkzaamheden

De stafjurist toezicht zal worden belast met verschillende taken en werkzaamheden. Deze bestaan onder meer uit:

  • Het onderzoeken en bemiddelen van klachten die tegen advocaten worden ingediend;
  • Het geven van advies en bemiddelen bij conflicten tussen advocaten;
  • Het geven van advies aan advocaten over de toepassing van de gedragsregels;
  • Het bezoeken van advocatenkantoren;
  • Ondersteuning bij het toezicht op de naleving van de Verordening door advocaten.
     

Wat bieden wij?

In ons team (8 medewerkers), dat samenwerkt in een prettige en informele sfeer, bieden wij een baan aan met afwisselende werkzaamheden. Het betreft een functie voor (minimaal) 32 uur per week. De functie is niet te combineren met een advocatenpraktijk.

 

Wij verwachten dat u tenminste drie jaar praktijkervaring hebt in de advocatuur, zelfstandig maar ook in teamverband kunt werken, analytisch en enthousiast bent.

 

Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot uiterlijk 31 januari 2021 worden gericht aan het bureau van de orde t.a.v. mw. mr. F.M. Haarmans (per e-mail: haarmans@advocatenordemn.nl). 

Terug naar het nieuws-overzicht