Rb MNL: ook spat/kuchschermen voor procespartijen

De rechtbank Midden-Nederland breidt het pakket aan coronamaatregelen uit door ook spat/kuchschermen voor partijen in de zittingszalen te plaatsen. Begin volgende week wordt gestart met het plaatsen van de schermen.

 

Aanvankelijk heeft de rechtbank Midden-Nederland geen schermen geplaatst omdat het RIVM aangeeft dat het houden van afstand de beste maatregel is tegen het voorkomen van een coronabesmetting. In de praktijk merken we dat het houden van voldoende afstand tussen partijen niet altijd haalbaar is, of niet altijd wordt aangehouden. Op basis van deze constatering, en signalen uit de advocatuur, hebben wij besloten om alsnog spatschermen te plaatsen.

 

De spatschermen zijn vorige week besteld, het materiaal is vandaag binnen gekomen. Begin volgende week starten we met het plaatsen. Het gaat deels om vaste schermen die bevestigd moeten worden op de tafels van partijen, en deels om verrijdbare schermen die tussen de tafels van partijen worden geplaatst. Daarnaast blijven wij oproepen om zoveel mogelijk afstand te houden in de zittingszaal.

Terug naar het nieuws-overzicht