Publiek beperkt welkom in de rechtbank Midden-Nederland

Persbericht

10 augustus 2020

Publiek beperkt welkom in de rechtbank Midden-Nederland; reservering noodzakelijk

Vanaf 17 augustus is publiek weer beperkt welkom bij zittingen van de rechtbank Midden-Nederland, op de locaties in Utrecht, Lelystad, Amersfoort en Almere. Door de uitbraak van het coronavirus was het vanaf 19 maart voor publiek niet mogelijk om zittingen bij te wonen. Om bij een rechtszaak aanwezig te kunnen zijn, moet iedereen zich vooraf aanmelden. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de door de coronamaatregelen beperkte capaciteit in de gerechtsgebouwen. Toegang tot het gerechtsgebouw is alleen mogelijk door het tonen van een e- mailbevestiging van de reservering.

 

Beperkt ruimte

Het maximum aantal bezoekers verschilt per gerechtsgebouw en zittingszaal. Procespartijen krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke tribunes, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is, is bestemd voor belangstellend publiek. Hier vallen ook familie of vrienden van procespartijen onder. Vooralsnog zijn groepsbezoeken helaas nog niet mogelijk. De plekken worden toegewezen op volgorde van binnenkomst.

 

Zitting bijwonen?

Om bij een zaak aanwezig te kunnen zijn moet – uiterlijk 2 werkdagen van tevoren - een reservering worden gemaakt door een e-mail te sturen. Reserveren kan niet eerder dan 7 kalenderdagen van tevoren. Vermeld in de mail wie wil komen, telefoonnummer en om welke openbare zitting het gaat. Bekijk het overzicht van zittingen hier. Als er plek is, krijgt u een bevestiging per e-mail. Ook als er geen plek is, laten we dat weten. Neem de bevestiging (print of digitaal) en legitimatiebewijs mee om toegang te krijgen tot het gerechtsgebouw. Zorg ervoor dat u niet eerder dan 15 minuten voor de zitting aanwezig bent en direct na de zitting het gerechtsgebouw verlaat. De rechtbank kan, tot op het laatste moment, door omstandigheden, bepalen dat het toch niet mogelijk is om aanwezig te zijn bij de zitting. Uiteraard proberen we u daar dan zo spoedig mogelijk over te informeren.

 

Reserveren van het bijwonen van zittingen in Utrecht en Amersfoort kan via publiek.mnl.utr@rechtspraak.nl

Reserveren van het bijwonen van zittingen in Lelystad en Almere kan via publiek.mnl.lel@rechtspraak.nl.

 

Bekijk hier de pagina met meer informatie over het bijwonen van een zitting.

  
Nadere informatie
Afdeling communicatie tel. 088 - 36 11788

Terug naar het nieuws-overzicht