Rechtbank vraagt geen verhinderdata vooraf meer bij planning civiele zittingen

De rechtbank Midden-Nederland vraagt de komende maanden niet meer vooraf om verhinderdata van partijen bij het inplannen van zittingen in civiele bodemzaken en comparities in kantonzaken. De rechtbank bepaalt in plaats daarvan in een tussenvonnis direct de eerst mogelijke zittingsdatum.

 

1 januari

 

De nieuwe manier van plannen gaat per 1 januari 2017 in en zal na enige tijd worden geëvalueerd. De rechtbank verwacht met deze aanpassing doelmatiger te kunnen plannen.

 

Andere datum

 

Als de door de rechtbank bepaalde datum partijen niet schikt, kunnen zij binnen twee weken om een andere dag of tijdstip voor de zitting vragen. Bij dat verzoek moeten dan wél de verhinderdata van partijen voor de eerstkomende drie maanden worden opgegeven.

 

Procesreglement

 

De werkwijze is conform het procesreglement in civiele dagvaardingszaken. In het procesreglement voor rolzaken kanton is over dit onderwerp niets opgenomen. De rechtbank hanteert daarom in kantonzaken dezelfde werkwijze als in civiele bodemprocedures. Deze werkwijze geldt niet voor kort gedingen en verzoekschriftprocedures.

 

Zie voor dit onderwerp ook de website van de Rechtspraak.

Terug naar het nieuws-overzicht