Berichtgeving loslaten anderhalve meter rechtbank Midden-Nederland

Berichtgeving ketenpartners 

Vanaf 25 september vervalt de verplichte anderhalvemetermaatregel. Dat betekent dat de rechtbank Midden-Nederland vanaf maandag 27 september weer volledig open is. Bezoekers mogen weer, zonder aanmelding en eerder dan 15 minuten, het gebouw in. Alle overige basisregels van de Rijksoverheid blijven van kracht: thuisblijven bij klachten, handen wassen en voldoende frisse lucht.

Herinrichting zalen
Alle ruimtes in onze gerechtsgebouwen voldoen aan de ventilatienormen van de Rijksoverheid en kunnen dus gebruikt worden. De stoelen voor publiek worden teruggezet in de zittingszalen. Andere aanpassingen zoals de spatschermen/plexiglas in de zittingszalen blijven voorlopig staan.

Aanmelden publiek en pers
Met het loslaten van de anderhalvemeter komt ook het aanmelden van pers en publiek te vervallen. Net als voor de coronacrisis is het voor de rechtbank wel van belang om op de hoogte te zijn als namens procespartijen grote groepen bezoekers worden verwacht.

Doorgang (online) zittingen
Reeds geplande zittingen gaan door zoals gepland. Online zittingen kunnen worden ingezet zolang de wetgeving dat toelaat. Hierover volgt ook nog landelijk overleg met de verschillende ketenpartners.

Faciliteiten
De werkzaamheden van de informatiebalie op alle locaties worden hervat. Daarnaast zijn er weer leentoga’s beschikbaar. De advocatenkamer en spreekkamers kunnen weer gebruikt worden door bezoekers en het is niet meer nodig voor procespartijen om eigen water voor tijdens de zitting mee te nemen.

Terug naar het nieuws-overzicht