Herhaald bericht: praktische informatie over zittingen van de Rb MNL

Vanaf 11 mei gaat ook de rechtbank Midden-Nederland weer op beperkte schaal fysieke zittingen houden. De afgelopen weken is hard gewerkt om de gebouwen aan te passen op de 1,5 meter richtlijnen.  De 1,5 meter richtlijnen zorgen voor beperkte zittingsmogelijkheden in onze gebouwen. Om grote achterstanden te voorkomen blijven we voorlopig de zaken waarin dat kan, digitaal of schriftelijk behandelen.

We willen u graag informeren over een aantal praktische punten voor het geval u binnenkort één van onze gebouwen bezoekt.  Heeft u of uw cliënt last van (milde) verkoudheidsklachten, hoest, een loopneus of koorts? Dan mag u niet naar de rechtbank komen. Hetzelfde geldt als een huisgenoot van u of uw cliënt last heeft van bovengenoemde klachten. Neem in dat geval vooraf contact op met de rechtbank. In de algemene regeling op www.rechtspraak.nl leest u wie er naar de rechtbank mogen komen.

De ingang is zo ingericht dat bezoekers en medewerkers van de rechtbank 1,5 meter afstand kunnen houden. Fysieke controle bij de scanstraat is niet mogelijk, daarom is het belangrijk dat uw cliënt “piep-vrij” door de scanstraat komt. Advocaten kunnen gebruik maken van hun advocatenpas.  

Het is niet mogelijk om voorafgaand aan of na afloop van een zitting overleg te hebben met cliënten in de rechtbank. De spreekkamers zijn niet in gebruik. Wij vragen u niet te vroeg naar het gerechtsgebouw te komen, en meteen na de zitting het gebouw weer te verlaten. Tussen zaken door wordt de zittingszaal schoongemaakt. U kunt op de aangegeven plekken in de wachtruimte zitten tot uw zaak van start gaat.

De komende periode zijn er ook geen leentoga’s beschikbaar voor advocaten. Wij verzoeken u een eigen toga mee te nemen. Stukken kunnen tijdens de zitting niet aan de griffier overhandigd worden. Wij vragen u stukken zoveel mogelijk vooraf te mailen.  U kunt zelf water mee de zittingszaal innemen, de bode kan aanwezigen niet van water voorzien.

Heeft u tijdens het bezoek aan de rechtbank vragen? Dan kunt u uiteraard terecht bij één van onze bodes.

Terug naar het nieuws-overzicht