Bericht van de rechtbank over KEI Civiel handelsvorderingen

Bij rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland blijft digitaal procederen in handelsvorderingen verplicht

 

Na het bericht over het besluit van de Raad voor de rechtspraak om KEI Civiel handelsvorderingen niet landelijk uit te rollen, blijken er nog vragen te leven bij de advocatuur. Daarom dit aanvullende bericht over het digitaal procederen bij de twee pilotrechtbanken Gelderland en Midden-Nederland.

 

Bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland blijft digitaal procederen in handelsvorderingen verplicht. Het digitale systeem en de werkwijze bij beide rechtbanken zijn hiervoor toegerust. De Rechtspraak streeft er naar de ongelijkheid in procesrecht tussen Midden-Nederland/Gelderland en de rest van het land zo snel mogelijk op te lossen. De komende tijd blijft de huidige situatie echter bestaan. Zodra we meer weten, communiceren wij hierover.

 

De digitale procedures die al zijn opgeleverd in de rechtsgebieden toezicht, straf en bestuur blijven ook gewoon in gebruik.

 

Zie ook Veelgestelde vragen digitaal procederen in handelsvorderingszaken op rechtspraak.nl. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Rechtspraak Servicecentrum. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur – 20.00 uur telefonisch via 088 – 361 61 61 en via Twitter en Facebook.

Terug naar het nieuws-overzicht