24 januari: Dag van de bedreigde advocaat

Noteer in de nieuwe agenda: 24 januari
Dag van de bedreigde advocaat 

 

Egypte: piramides, duiken…en bedreigde advocaten

 

Egypte heeft twee gezichten. Een prachtige vakantiebestemming. Maar ook een land van contrasten en conflicten. De mensenrechten en de onafhankelijkheid van de rechtspraak komen voortdurend onder druk. Ook de situatie van advocaten verslechtert in een rap tempo. Een groot aantal advocaten werd de afgelopen jaren gearresteerd in verband met hun werkzaamheden. Daarom staat de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’ op 24 januari 2018 in het teken van Egypte. Met een manifestatie en lezing in Den Haag. Betuig je steun, ben erbij!

 

Gezamenlijk springen de stichting De Dag van de Bedreigde Advocaat en Lawyers for Lawyers die dag op de bres voor hun Egyptische collega’s. Met een demonstratie voor de rechtbank in Den Haag en een seminar, waarvoor Lawyers for Lawyers de bekende advocate Mahienour El-Massry (1986) heeft uitgenodigd. Deze jonge Egyptische advocate is gekend vanwege haar niet aflatende inzet voor de mensenrechten en kritische houding jegens het militaire regime in haar land. 

 

We rekenen op jouw solidariteit én aanwezigheid op 24 januari.

 

Programma

 

15.00 Manifestatie en aanbieden petitie, komt allen al dan niet in toga!

 

Locatie (onder voorbehoud) Rechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag

 

Manifestatie voor de bedreigde Egypte advocaten bij de rechtbank in Den Haag. Ook zal die dag een petitie worden aangeboden bij de Egyptische ambassades en consulaten in verschillende steden binnen en buiten Europa. Wees solidair en kom ook naar de Rechtbank in Den Haag, aanvang 15.00 uur!

 

Voor meer informatie: http://dayoftheendangeredlawyer.eu/
Initiator Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat, Hans Gaasbeek: tel: 06-52055043, email: hgaasbeek@gaasbeekengaasbeek.nl.

17.00 – 18.00 Seminar

 

Klik hier om je aan te melden voor dit event!

 

Let op: plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te langmet je aanmelden. Het bijwonen van het seminar levert 1 lezingpunt op.

 

Inloop 16.30 uur

 

Locatie: Rechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag

 

Lezing en seminar over de situatie van advocaten in Egypte. Wij hopen onder anderen als spreker te mogen verwelkomen de Egyptische advocate Mahienour El-Massry. We sluiten af met een collegiale borrel.

 

Voor meer informatie: www.lawyersforlawyers.org
 
 
De dag van de bedreigde advocaat is in 2009 op initiatief van de Commissie Defense de la Defense van de Europese Democratische Advocaten federatie (AED-EDL, www.aed-edl.net) in het leven geroepen, een jaar later heeft de Europese Associatie van Advocaten voor Democratie en Mensenrechten (ELDH, www.eldh.eu ) zich aangesloten.  Het project wordt nu ondersteund door verschillende organisaties, waaronder Lawyers for Lawyers, IDHAE, CCBE, UIA, CNB/OIAD, IAPL en vele andere organisaties.

Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat zoekt een nieuwe internationaal coördinator! Klik hier om de vacature te bekijken.

Terug naar het nieuws-overzicht